Kezdőoldal

Indulnak az új pályázatok 

A támogatások 60 százalékát közvetlenül a vállalkozások pályázhatják meg.”  

  • 2014-2020 között12.000 Mrd Ft uniós forrásra lehet pályázni
  • 2015-ben 133 uniós pályázatot írnak ki 2681 mrd Ft- értében
  • 2015-ben GINOP keretében 70 pályázat 830 mrd értékben pályázható

Megjelent az első három GINOP pályázati felhívás: 

GINOP-1.2.1-15: "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése”  (50-500 M Ft vissza nem térítendő támogatás)

GINOP-1.2.2-15: " Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (5-50 M Ft vissza nem térítendő támogatás)

GINOP-1.3.1-15: " Mikro-, kis- és középvállalkozások piacai megjelenésének támogatása (1,5-20 M Ft vissza nem térítendő támogatás)

 


                        Pályázzon és nyerjen velünk! 30/2395230

 

Az első GINOP vállalkozásfejlesztő pályázatok értékelési szempontrendszere tartalmazza a sikeres pályázati projektek „receptjét” és azokat a versenyelőnyt jelentő „mesterfogásokat” melyek együttesen szolgálják a magyar gazdaság és vállalkozások megerősödését.

Az értékelés során támogatásra érdemesek mindazok, akik az alábbi szempontok többségének megfelelnek. Lássuk az ideális beruházáshoz szükséges „hozzávalókat”:

ü  kistelepülésen vagy szegény vidéken (komplex programmal fejlesztendő járásban) valósul meg,

ü  új termelőeszközök, gépek, technológia beszerzését ill. max. 25%-os mértékben ezek elhelyezéséhez szükséges infrastruktúra kialakítását tartalmazza,

ü  termelő vagy feldolgozó tevékenységet végez vagy épp előre lép a termelési értékláncban, tehát növeli a feldolgozottság szintjét,

ü  fejlesztés helyszíne legalább 1-2 éve nem működő barnamezős telephely vagy ipari park,

ü  működteti minimum 3 évig, 

ü  az előző 3 évben árbevétele évi  5%-ot növekedett és az  min. 15%-a export értékesítésből származott,

ü  együttműködő vállalkozás, az az beszállítói tevékenységet végez vagy klasztertag,

ü  innovatív, az az lezárt támogatásban részesített projekttel rendelkezik, és a létrehozott k+f+i eredményt a termelő beruházás során hasznosítja és/vagy iparjogvédelmi oltalommal rendelkezik,

ü  új munkahelyet is létesít,

ü  megújuló energia előállításra szolgáló végtermékek gyártásához kapcsolódó beruházás,

A „menü” összeállításának a logikája, hogy szemléletváltást indítson el, hogy a szegényebb vidékek gazdasági és társadalmi elmaradottságát csökkentse a jelenleg hiányzó termelő tevékenység támogatásával. A várt eredmény a kkv-k eredményességének és piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartása és a területi különbségek kiegyenlítődése.

Természetesen minden szempontnak megfelelni nagy kihívás, de bizakodásra ad okot, hogy nem teljes mértékben elvárás. Jó magyar közmondás szerint „abból főzünk, amink van”, ezért amennyiben fele (50%) pontszámot eléri a pályázatunk, akkor már támogatható.

 A versenyképes vállalkozások, támogatott pályázati projektek „receptje”: értékteremtés és értékesítés és újítás és együttműködés.


Pályázzon és nyerjen velünk!Fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához az Önök céljai és szempontjai alapján összeállítjuk a forrástérképet. 


A pályázati lehetőségeket felkutatjuk, megírjuk és összeállítjuk a pályázatot. A nyertes projektek   fizikai és pénzügyi megvalósulását - a megbízónk érdekeit képviselve, igény szerinti mértékben végigkísérjük.


Teljes és részleges projektmenedzsment A-Z-ig:

  • projekt tervezés
  • pályázat- és forrásfigyelés
  • pályázat írás
  • pályázat lebonyolítás
  • kivitelezés, szervezés
  • pénzügyi elszámolás, igazolás

Pályázatkereső portálok:

 EU Pályázati portál